luni, 17 martie 2014

sindromul Raynaud - modificarea culorii pielii




                                                Ce este sindromul Raynaud?

                    Sindromul Raynaud este o problema de circulatie a sangelui care afecteaza degetele de la maini si cele de la picioare, nasul, obrajii, urechile si barbia. Femeile sunt cel mai des afectate, in special cele cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani .Persoanele afectate isi vor simti degetele de la maini si picioare foarte reci sau amortite.

Sindromul Raynaud este o afectiune care provoaca constrictia vaselor sanguine spasm , blocarea fluxului de sange pentru unele parti ale corpului și provoacă o schimbare dramatică în culoarea pielii , de la alb la albastru sau la rosu.
Are o evolutie progresiva afectand simetric degetele de la ambele maini. Cu timpul spasmele devin din ce in ce mai frecvente si mai prelungite.


                                                                     Cauze

              Cand artere care conduc sangele catre maini si picioare sunt expuse la frig, se contracta si aproviionarea cu sange nu se mai efectueaza in mod normal.Arterele pot fi sensibile la frig din cauza problemelor sistemului imunitar. 
Deseori se intampla ca persoanele cu sindromul Raynaud sa sufere si de alte afectiuni precum lupus sau artrita.


                                                      Semne si simptome

               La frig sau stres, degetele capata o culoare palida, apoi devin albastrui si la final se inrosesc. Cromatica acestui sindrom este destul de restransa, alb, albastru si rosu. Aceste schimbari de culoare sunt insotite de durere si amorteala .


                                                      Ce se poate face?


               Un specialist in acupunctura si apifitoterapie a marturisit ca acest sindrom este foarte greu de vindecat , repezentant un proces mai complec pentru ca sunt afectate structura si functiile sistemului circulator periferic si fiecare pacient are nevoie de un tratament individualizat.

               Specialistii recomanda sa renuntam la fumat, sa limitam consumul de cafeina, sa purtam pantofi in care sa ne simtim bine si sa evitam pe cat posibil stresul ,iar ca si tratament natural ni se recomanda sa bem timp de o luna un ceai din salvie, trei frati patati, urzica, matase de porumb, sunatoare, galbenele. si sa folosim crema din galbenele si patlagina, aplicata chiar pe zonele afectate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu