sâmbătă, 15 martie 2014

Hammertoe - boala a piciorului



                            Ce este acesta?


          Hammertoe este o îndoire și întărire a articulațiilor în al doilea , al treilea , al patrulea , al cincilea sau degetele de la picioare .Cel mai frecvent deget afectat este cel de-al doilea, el se curbeaza in fata, insa si degetul ce mic este la fel de afectat pentru ca acesta se curbeaza spre lateral.

Adesea, o persoană cu o inflamație la picior va avea o hammertoe pe al doilea deget de la picior , deoarece inflamație la picior a împins degetul mare în al doilea și l-a "aglomerat". Bataturile pot determina aparitia acestei afectiune numite Hammertoe.Cei mai afectati de aceasta afectiune sunt adultii trecuti de 50 de ani.

                              Cum ai luat ?

             Hammertoe este un dezechilibru în tendoanele și mușchii .De-a lungul timpului , dezechilibrul în aceste tendoane si muschi începe să producă în comun, sa se apropie.

            Mulți oameni sunt predispusi genetic la hammertoe , iar starea începe să progreseze mai rapid atunci cand poarta pantofi care nu se potrivesc cu structura piciorului.
Hammertoe pot fi de asemenea cauzată de leziuni ale articulației ca urmare a unui traumatism .

                           Cum se trateaza ?


              Hammertoe este o boala progresiva , ceea ce înseamnă că se va agrava daca nu va fi tratata.Pentru cazurile usoare de hammertoe , unde tendoanele și mușchii sunt îndoiti în comun, medicul alege dintr-o varietate de tratamente .
În cazul în care degetele de la picioare sunt încă suficient de mobile , care sunt în măsură să se întindă medicul va sugera probabil o schimbare de încălțăminte .
             Medicul poate prescrie tampoane pentru a usura durerea de orice batatura și medicamente de la ibuprofen la injectii cu steroizi pentru inflamație și durere .Pentru tratarea acestei afectiuni exista si metode non chirurgicale in sa daca acestea nu dau roade medicul va folosi interventii chirurgicale.

                    Ce poate face o manichiurista?

                In cazul in care o manichiurista suspecteaza clientul de hammertoe,  ea ar trebui să recomande sa consulte un medic chirurg care sa evalueze piciorul si gamba. Manichiuristele au voie sa efectueze pedichiura daca piciorul clientei este afectat de Hammertoe doar daca nu este afectata pielea din jurul degetelor.

Este foarte important de stiut ca nu este indicat sa fie incercate metode de tratare acasa de catre cei care sufera de Hammertoe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu