marți, 11 martie 2014

Despre pila electrica



                                             Ce este pila electrica profesionala?


         

                 Pila electrica este cunoscuta si sub denumirea de freza electrica, numele acesteia ne-ar putea duce cu gandul la un instrument complex si nu tocmai usor de folosit. In realitate este chiar un instrument foarte usor de folosit, indispensabil oricarei manichiuriste pentru ca aceasta ne usureaza munca si totodata economisim timp.

                Principalul scop al acesteia este de a modela unghiile naturale sau artificiale. In loc sa folositi o pila clasica care este nu tocmai usor de folosit,  pila electrica usureaza munca si mai mult de atat, ne ajuta sa ingrijim cuticulele foarte usor, sa curatam zonele greu accesibile si chiar sa facem diverse decoruri unghiei ( vezi poza de mai jos).





Componentele unei pile electrice sunt:

- o statie de baza care contine reglaje de turatie si sens de rotatie ce pot fi activate manual;
- o freza manuala ce are in compeneta sa un motor;
- un suport pentru freza;
- o pedala de control ce are inclus un senzor de turatie (nu toate pilele au pedala);
- accesorii: aici intra mai multe tipuri de freze, mai multe inele abrazive si suport in care se depoziteaza inelele abrazive;
- importanta este si turatia deoarece trebuie luat in calcul numarul de rotatii pe minut pe care il poate atinge.

                  Folosirea pilei electrice profesioanle necesta o deosebita atentie  pentru a preveni lezarea mainilor. Dupa fiecare folosire aceasta trebuie bine curatata. Principalul avantaj al folosirii pilei electrice este dat de faptul ca previne deteriorarea unghiilor si posibilitatea de a produce arsuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu