sâmbătă, 15 martie 2014

Despre melanom - cancerul unghiilor.






             Melanomul este un tip de cancer pe care cei mai mulți oameni au tendința de a-l confunda . Melanomul poate apărea în unghie , de asemenea.

             Melanomul apare atunci cand celulele producatoare de pigment in unghiilor ( melanocite ), începe să crească într-un mod necontrolat .
             Desi melanomul în unghii apare ca un  maro pigmentat sau bandă neagră , cele mai multe benzi pigmentate maro sau negru din unghii sunt benigne sau non- îngrijorătoare .
Alte cauze ale benzilor pigmentate maro  in unghii  sunt fie molii benigne sau pur și simplu celulele pigmentare " trezite "  care produc mai mult pigment.Dar pentru a stii cu exactitate despre ce este vorba, este necesar sa se consulte un medic dermatolog specialist in asa ceva.



            Benzile pigmentate in unghii sunt comune ,mai ales la persoanele cu tenul mai întunecat .

Acest lucru se datorează faptului că unghiile , similar cu pielea , aau melanocite producătoare de pigment . Aceste celule locuiesc în mare parte în  matricea unghiei . 
Prin urmare , persoanele cu o mulțime de melanocite în pielea lor tind să aibă un număr mai mare de celule producatoare de pigment în unghiile lor și vor avea de multe ori mai multe benzi pigmentate pe unghii .

                   Ce stimuleaza aceste celule?


            Trauma la regiunea lunulei sau a matricei este un stimulator definit .Orice traumatism la zona cuticula poate duce la stimularea acestor celule producatoare de pigment , deoarece cuticula se află direct pe zona în care melanocitele locuiesc .

Impingerea cuticulelor, taierea lor agresiva sau muscatul poate stimula aceste celule producatoare de pigment să se trezească și să înceapă a face pigment.Din păcate , unghiile melanom tind a fi diagnosticate cu întârziere. 
           Manichiuristele se confrunta frecvent cu asa ceva si este foarte important sa recomande clientilor sa mearga la medic.Această acțiune poate fi de salvare a vietii !

                Ce este de facut  daca banuiti ca un client

                            are melanom la unghii?


             Manichiurista trebuie sa indrume clientul catre un medic.Este întotdeauna o idee bună de a avea cartea de vizita a unui medic dermatolog in preajma.Clientul tau va aprecia grija ta profesionala .
            Nu masca unghiile pana ce un medic dermatolog nu isi spune punctul de vedere.
In urmatoarele imagini puteti vedea doua moduri in care s-a dezvoltat melanomul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu