sâmbătă, 15 martie 2014

Despre Chisturile mixoide





                                                    Ce este aceasta ?


            Chisturi mixoide sunt  deformari mici rotunjite, pline de mucoase care au loc în jurul degetele de la maini si picioare .

Un chist mixoid  numit si chist mucos digital, este un nodul fin, cu consistenta asemanatoare cauciucului , transparent sau de culoarea pielii , care apare in zona degetelor picioarelor sau la capetele degetelor mainii. Determina , de asemenea , aparitia unei forme de santulet la partea superioara a unghiei , fiind rareori dureros. În interior , acesta este umplut cu lichid clar , lipicios , gelatinos . Chisturile apar cel mai des pe degete de la mainii. 
Aceasta are loc , în general, în pielea din jurul cuticulei . Acesta este, de obicei nedureroase , dar poate durea atunci cand crește în dimensiune .

                                    Cum ai luat ?


             Chisturi se pot forma de la  un fel de traumatisme minore. Trauma poate fi cauzată de un act repetitiv , inclusiv ceva la fel de simplu ca și  frecare repetitiva unei zone. 

                                  Cum se trateaza ?


              Nu este necesara o biopsie deoarece materialul gelatinos care iese din chist este suficient pentru a diagnostica cu precizie. 
Odata diagnosticat , medicii pot tratate chistul printr-o multime de metode , inclusiv congelarea , injecțiile intralezionale de cortizon  sau mai multe incizii și drenaj . Chiar și după tratament este posibil ca acest chist mixoid să reapară . 
Există momente când chistul apare direct sub unghiei si asta este foarte grav deoarece uneori necesita indepartarea unei parti din unghie.

                      Ce poate face o manichiurista?


          
              Persoanele afectate ar trebui să caute întotdeauna o evaluare medicala pentru a exclude ceva mai serios , deoarece tumorile , benigne sau maligne , pot rovoca , de asemenea, umflaturi pe  sau jur  unghiilor. 
              In cazul in care o clienta vine cu u chist mixoid, manichiurista trebuie sa ii recomande clientei sa ceara ajutorul unui medic dermatolog.
Singurul lucru ce il mai poate face o manichiurista este sa elimine materialul glatinos din interiorul chistului, sa curete rana si sa aplice un tifon curat in zona afectata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu