duminică, 16 martie 2014

Onicogrifoza





                             Ce este aceasta ?

            Simptomele de onicogrifoza, numita si corn de berbec, includ îngroșarea , curbarea si  modificările de culoare ale unghiei.
Onicogrifoza este mai frecventa la unghiile de la picioare si de cele mai multe ori afecteaza doar un singur deget.

                                Cum ai luat ?

            Onicogrifoza este cauza in general de traume si micro- traume repetitive la nivelul unghiilor.In cazurile obisnuite, onicogrifoza este cauzata de incaltamintea neadecvata, iar in cazurile exceptionale deteriorarea nervilor ulnar și median este cauza inițială .

                                Cum se trateaza ?

             Durerea și presiunea onicogrifozei este adesea asemanatoare cu cele ale unei infecții fungice ale unghiilor.Onicogrifoza este este rareori vindecata , dar in majoritatea cazurilor poate fi controlata.Tratamentul afecțiunii depinde de cauza .
Medicamente topice care conțin uree sunt uneori prescrise pentru a elimina grosimea unghiei și să se înmoaie țesutul înconjurător .

                        Ce poate face o pedichiurista?

              O manichiurista ar trebuie sa indrume clientul in cauza sa mearga si sa consulte un doctor specialist si sa nu efectueze o ingrijire a pedichiurii pana ce medicul nu isi da acordul.
Necunoscandu-se motivul aparitiei acestei afectiuni, este foarte posibil ca unul dintre produsele folosite pentru ingrijirea unghiilor sa nu fie tocmai bun si sa agraveze afectiunea!In continuare puteti vedea cateva cazuri onicogrifoza in stadiul avansat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu