luni, 17 martie 2014

Neuroma lui Morton




                Un neuroma este o ingrosare a tesutului. 
Un neuroma este o extindere sau îngroșare a unui nerv  nervos care se poate dezvolta in diferite parti ale corpului, dar cel mai des apare la nivelul piciorului.
 Neuroma se formează cel mai adesea î între al treilea și al patrulea deget de la picior ( și mai puțin frecvent între al doilea și al treilea deget de la picior ).
Cand este intalnit in aceste locații , neuroma este numita " neuroma Morton" .
Nervul care este afectat între degetele de la picioare este un nerv senzorial , asa ca atunci cand acesta devine umflat se simte la locul inflamației o durere ascutita si o senzatie de arsura.Intr-un studiu recent efectuat se arata ca cel putin 42% dintre pacientii cu nevrom, aveau si sindromul pre-diabetic sau sindromul X. 
Neuroma lui Morton mai este intalnita si sub denumirea de nevrom.


              Nevromul este tratat chirurgical de obicei prin excizie, dar recent s-a descoperit ca aceste leziuni ale nervilor nu trebuie excizate neaparat, ci ar trebui divizat ligamentul intermetatarsal.  Aceasta interventie chirurgicala creeaza mai mult spatiu in locul cu pricina pentru ca nervul sa poata functiona si in majoritatea cazurilor inatlnite simptomele dispar dupa ce aceasta interventie a avut loc. Exista creme care se aplica local si sunt foarte eficiente pentru eliminarea durerii cauzate de nevrom.

              Alte masuri de ameliorare a durerii pot fi : purtarea unor pantofi cu talpa groasa, cu destul loc pentru degete, si remedii precum orteze, bai speciale pentru picioare, bai cu parafina, produse pentru masaj, produse care stimuleaza circulatia si nu in ultimul rand, gheata.

              Un podolog sau un ortoped (medici specialisti) va pot recomanda un tratament specific care trateaza in totalitate problema. Este nevoie de obicei de o radiografie si o examinare completa.


       
      Primul pas in tratarea nevromului pot fi injectiile cu cortizon, impreuna cu un anestetic local si in general este nevoie de 3 injenctii. Medicamentele anti-inflamatorii precum Voltaren se folosesc in aceasta afectiune. 
Daca aceste metode nu dau rezultate este necesar ca persoana in cauza sa mearga la medic pentru a face decompresie chirurgicala. Aceasta interventie are loc sub efectul anesteziei iar perioada de refacere nu este mai mare de 3 saptamani.

             Cauza aparitiei acestui neuroma este in general purtarea pantofilor nepotriviti. Pedichiura nu reprezintă o amenințare pentru un client cu o neuroma,ba chiar este foarte buna daca este insotita de un masaj pentru ca acesta ar putea miscora intensitatea durerii.Pozele de mai jos va vor arata cu exactitate unde anume este situat neuroma lui Morton.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu