joi, 3 aprilie 2014

Cazul ingrozitor al lui Sarah Greenaway




                Sarah Greenaway, in varsta de numai 17 ani, din Marea Britanie, a folosit un tip de lipici din comert (dintr-un magazin nespecializat in domeniu si la un pret foarte mic, mai exact 3,20 lire ) pentru a-si pune singura unghii false acasa. 























            Cateva zile mai tarziu a fost dusa de urgenta la spial. Adolescenta a dezvoltat o infectie atat de puternica la unghii incat a ajuns la spital.

               Ingrozitor ce s-a intamplat mai departe, degetul aratator de la mana dreapta a inceput sa putrezeasca astfel ca doctorii au decis sa-i taie varful pentru ca boala sa nu se raspandeasca si sa ii dea antibiotice.
Medicii au reusit intr-un final sa opreasca infectia care i-ar fi pus toata mana in pericol daca nu era tratata la timp.






              Adolescenta da vina pe lipiciul cumparat, insa un dermatolog a explicat ca e posibil ca infectia sa fi aparut dupa ce adezivul a fost aplicat pe o unghie murdara sau ranita.
Unghiile false sunt frumoase, dar si periculoase mai ales daca femeile folosesc incorect lipiciul, exact asa ca in cazul lui Sarah Greenaway.

             Sarah a declarat ca medicii i-au spus ca nu au stiut daca vor reusi sa ii salveze degetul sau daca va necesia amputarea lui. Pentru o lungă perioadă de timp mâna dreaptă a fost foarte sensibila la atingere si Sarah avea dureri!

            Mai tarziu, dupa mai multe studii efectuate de catre un specialist in domeniul, s-a constatat ca nu lipiciul a fost de vina pentru infectie, ci modul de utilizare incorect al acestuia.
Cocluzie : nu va faceti singure manichiura si nici nu o faceti la alte persoane fara sa aveti cursuri de specializare in domeniu...mai exact fara sa aveti pregatirea necesara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu