sâmbătă, 15 martie 2014

Dermatita de contact - hipersensibilitate a mainilor




                           Ce este aceasta ?


          Dermatita de contact este o formă de hipersensibilitate. Literalmente definită ca " piele inflamata , " dermatita apare într-o zonă localizată ca o erupție cutanată , mici vezicule , umflare sau roșeață .Dermatita este cauzata de corpul care vine in contact cu un alergen și  reacționeaza.


                               Cum ai luat ?


           Organismul poate interactiona cu un alergen prin contact direct , cum ar fi atingerile, sau prin aer , cum ar fi o aterizare alergen pe piele. 

           Exista multi factori care provoaca dermatita deoarece corpul nostru reactioneaza diferit la diversi stimuli.Bijuteriile, plantele, materialul imbracat, mirosul de benzina, parfumul pot cauza dermatita.Chiar si cosmeticele noastre sau detergentii pe care ii folosim pot cauza dermatita, chiar daca sunt produse pe care le folosim de mult.

                             Cum se trateaza ?


            Tratamentul pentru dermatita de contact începe prin evitarea alergen , care pot fi identificate printr-un test cu plasture . Dermatita se poate trata cu diverse creme,care elimina mancarimile si oricare alte enzatii neplacute.                         Netratata, dermativa poate fi usor dureroasa deoarece portiunea afectata de roseala se poate usca si pilea se poate crapa.In aceste cazuri severe este necesar sa se admiistreze tramatament medicamentos.


                     Ce poate face o manichiurista?


             Daca manichiurista constata ca un client a dezvoltat o reacție la un produs în salon , ea trebuie să sfătuiască clientul sa faca o vizita la medicul dermatolog pentru a încerca să determine cauza specifică a reacției alergice .

            Este foarte important ca manichiurista sa foloseasca masca de protectie si manusi atunci cand lucreaza pentru a preveni orice posibilitate de a transmite sau a lua dermatita, pentru ca ,asa cum am mai spus, se poate transmite si prin contact fizic , mai exact atingeri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu