duminică, 16 martie 2014

Onychauxis sau unghiile groase



                                                             Ce este aceasta ?

                 Onychauxis  sau unghiile  groase  nu prezintă nici un pericol pentru un client , dar  indică o problemă de sanatate. Onychauxis este pur și simplu termenul medical pentru o dezvoltarea excesiva sau îngroșare a unghiilor .O parte naturala a procesului de imbatranire, onychauxis poate fi un simptom secundar al unei probleme mai mari , așa că nu ar trebui să fie neglijat.

                                                                  Cum ai luat ?

                 Onychauxis poate fi cauzata de traume majore sau  micro- traume ( de la pantofi strans , de exemplu ) .Cu toate acestea , onychauxis poate fi  cauzata de probleme mai grave care afectează  unghiile și pielea . Ciuperca  și psoriazisul  va îngroșa unghia . 

                                                                 Cum se trateaza ?

                    In functie de cauza , onychauxis poate fi uneori vindecat . Când o unghie groasa este cauza unei infecții fungice  tratamentul infecției poate vindeca unghiile . În astfel de cazuri , unghia poate fi în măsură să crească  sănătos . Cu toate acestea , în cazul în care onychauxis este cauzata de bont sau micro- traume si matricea este deteriorata , este mult mai probabil că grosimea va trebui să fie ingrijita prin manichiura sau pedichiura regulata , deoarece unghiile poate continua să crească  mai groase decat in mod normal . 
Din moment ce un medic trebuie să determine o cauză înainte se recomandă tratament , nu există un tratament standard pentru onychauxis .

                                                     Ce poate face o manichiurista ? 

                  Odată ce un medic a exclus probleme mai mari , cum ar fi o afectiune a pielii , ciuperci , sau melanom (cancerul unghiilor) , tehnicienii pot face ceea ce fac ei cel mai bine : fac unghiile sa  arate frumos .
                  Cu perseverență , tehnicienii de multe ori poate face unghia naturala a unui client sa fie subțire și sănătoasa .  Lasata netratata , unghiile afectate de onychauxis pot începe sa se onduleze.. Unghiile pot deveni , de asemenea, decolorate . Deși onychauxis nu este neapărat o afectiune periculoasa , unghiile decolorate si ingrosate trebuie să fie evaluate de către un medic .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu