marți, 11 martie 2014

Inventatorul pilei de unghii




               Pila de unghii este o bucata de carton pe care a fost lipit smirghel sau hartie abraziva, fapt pentru care ea este atat de flexibila si de potrivita pentru ingrijirea mainilor noastre.
Pilele sunt utilizate de manichiură pentru a da  forma și a netezi unghia în timpul sesiunilor de manichiură și pedichiură. 
Acest tip de pila se gaseste in magazin la un pret mic si este de unica folosinta pentru a evita transmiterea de boli, insa spre deosebire de pila din metal, cu aceasta pila trebuie sa avem grija cand pilim pentru a nu rani cuticulele.

        Pila de unghii a fost inventata in anul 1883, inventatorul sau poarta numele de J. Parker Pray, din New York.


             De curand a fost creat inca un tip de pila, mai exact pila de sticla si este foarte cautata pentru ca folosind aceasta pila se elimina orice risc de despicare a unghiilor.Acest fapt a facut ca pila de sticla sa fie un instrument preferat de manichiură al tuturor femeilor.

             Desi la noi pila de unghii a fost descoperita abia la sfarsitul secolului al XIX-lea, exista informatii solide cum ca pila de unghii era folosita inca de acum 5000 de ani (aproximativ), insa la acea vreme pilirea unghiilor provoca durere ( acest lucru este cunoscut datorita unor gravuri pe perete unui templu).




           Marie Antoinette (regina a Frantei la acel moment ) a fost cunoscuta pentru obsesia ei pentru  "lime à  à ongles", care a fost un instrument de  unghii, ca  piatra ponce.
Văzând unghiile ei  formă perfecta,aceasta piatra ponce a devenit instantaneu cel mai recent trend al sexului feminin la Curtea franceză din Versailles. 

             Piatra ponce a fost sculptat in forma de creion , care a fost folosit pentru a da forma marginilor unghiilor.
La vremea aceea, acest instrument nu se arunca imediat dupa folosie, ci se spala si era lasat la baie  pentru a putea fi utilizat din nou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu