miercuri, 29 ianuarie 2014

Valentine' s day Nails



            In ultima vreme, Ziua Indragostitilor a fost adoptata si pe meleagurile noastre.Tinerii sunt incantati ca exista si o zi a lor, a indragostitilor, un prilej de a sarbatori impreuna cu cel (cea) iubit(a). Desi mai sunt voci care spun ca nu este o zi specifica tarii noastre, ea prinde radacini tot mai adanci cu fiecare an ce trece.


           Ziua indragostitilor este ziua Sfantului Valentin.In fiecare an, pe 14 februarie este celebrata ziuaSfantului Valentin, ocazie cu care indragostitii isi facdeclaratii de iubire si isi daruiesc flori, bomboane si felicitari…




                             Cine a fost Valentin?

           Multi dintre noi ne intrebam  cine a fost Valentin si care sunt originile acestei sarbatori. Exista mai multe versiuni ale acestei istorioare, care imbinate au nascut o legenda: legenda Sfantului Valentin.
           Iata ce spun aceste istorioare: Se spune ca Valentin a fost un preot roman martirizat in timpul persecutiei lui Claudius in anii 269-270 d.c. 
Tanar fiind, Valentin ii ajuta pe crestini in vremurile persecutiei. El a fost prins si bagat in inchisoare, unde a devenit un propovaduitor. Tocmai de aceea a fost condamnat la moarte la data de 14 februarie - 269. In timpul cat a stat in inchisoare el trimitea mesaje de imbarbatare prietenilor spunandu-le " Amintiti-va de Valentin si Va iubesc" .
           O alta varianta ne spune ca Valentin a fost un preot care casatorea cuplurile in secret, impotriva legii date de Imparatul Claudius care interzisese casatoria. Si in aceasta poveste el a fost dus la inchisoare deoarece refuzase sa treaca la credinta in zeii pagani. In inchisoare, el se imprieteneste cu fiica temnicerului pe care o convinge sa creada in Dumnezeu. In ziua executiei sale 14 feb. 269, Valentin scrie o scrisoare de dragoste fetei temnicerului, pe care nu o semneaza.
         Un lucru cert, ramane totusi faptul ca a existat un preot cu numele de Valentin, care a fost executat pentru 
 credinta sa in Dumnezeu.

In continuare va voi prezenta cateva dintre unghiile facute de mine cu moel specific acestei sarbatori!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu