luni, 6 ianuarie 2014

Sfaturi de la "bunica" pentru frumusete



        

       Mâncarea făcută de bunica este cea mai bună. Dar și în materie de frumusețe bunica are o mulțime de rețete secrete pe care ar trebui neapărat să le notăm!




 * Face pielea fina
Tratamentul de răsfăț al bunicii pentru o piele frumoasă și sănătoasă: se amestecă 3 linguri de lapte bătut cu puțin suc de lămâie, iar compoziția se aplică pe față, gât și decolteu cu generozitate. Se lasă să acționeze aproximativ 15 minute și se clătește cu apă călduță. Laptele bătut este un adevărat elixir al frumuseții. Plin de vitamine și minerale, acesta acționează de la interior spre exterior, pentru o frumusețe pură.

* Pentru mâini de catifea
În anotimpul rece mâinile se usucă repede și devin aspre. Bunicile noastre preparau o baie de ghimbir pentru mâini. Se curăță de coajă o bucată de ghimbir mare de 4 cm și se fierbe într-un litru de apă timp de 20 de minute. Soluția se pune într-un castron, se toarnă deasupra apă rece și mâinile se țin înăuntru cca 10 minute.




*Laptele înfrumu­sețează
O baie cu lapte și miere este o veche rețetă de frumusețe. Amestecul de ingrediente face pielea moale și mătăsoasă, o hrănește cu substanțe minerale, o hidratează și o regenerează. Pentru aceasta se pun în apa fierbinte din cadă 3 l de lapte și o ceașcă de miere.

* Par stralucitor
O soluție cu ierburi proaspete conferă strălucire mai ales părului blond! Rețeta: se pune un pumn de rozmarin într‑un litru de apă clo-cotindă, se lasă să stea o oră, se strecoară, apoi se adaugă în soluție puțin oțet de mere și un pic de suc de lămâie. După spălare, părul se clătește cu această soluție.

* Culoare proaspată pentru păr
Cofeina face ca părul închis la culoare să fie iar strălu­citor! Iată o rețetă: 1 ceaș­că mare de espresso (rece) se toarnă peste părul încă umed și spălat, se înfășoară un prosop în jurul capului și se lasă să acționeze cca 30 de minute, apoi se clătește iar părul.

*Remedii contra cearcănelor
Cearcănele apar din cauza oboselii, stresului, insomniei, datorită proastei circulaţii de sânge în zona în care pielea este foarte sensibilă.
Pentru a elimina cearcănele într-un mod natural, atunci alegeţi pliculeţele de ceai. Faceţi o infuzie, luaţi apoi pliculeţele şi lăsaţi-le până se răcesc, după care puneţi-le pe fiecare ochi închis. Staţi în poziţie culcată un sfert de oră, după care luaţi de pe ochi pliculeţele. Efectul este garantat.


* Eliminarea coşurilor
Se infuzează 100 g de frunze de salvie la o jumătate de cană de apă. Se lasă să fiarbă un sfert de oră, până mai scade lichidul. După ce aţi luat vasul de pe foc se mai lasă încă 10 minute la infuzat. Se filtrează şi se lasă să se răcească. Ulterior se aplică pe zonele afectate.

* Reţetă pentru roşeaţa pielii

Se fierb timp de un sfert de oră flori de violetă, circa 30 g într-un litru de apă. După ce se lasă la infuzat 10 minute se filtrează. Timp de zece zile se va face masaj cu această soluţie în zonele afectate, dimineaţa şi seara.

Altă soluţie ar fi să amestecaţi 2 linguri de ulei de migdale cu 6 picături de ulei esenţial de chiparos verde.


În perioadele când afară este frig, ceaiul de muşeţel are acţiune calmantă şi antiinflamatoare. Se va face o infuzie de zece minute, se ia un disc cosmetic şi se umezeşte cu acest ceai şi se aplică pe porţiunile cu probleme.

* Metodă care îndepărtează punctele negre
Pentru persoanele care au probleme cu punctele negre, li se recomandă să aplice în fiecare zi suc de tomate proaspăt. Iar pentru zone cum este fruntea, bărbia sau în jurul nasului, toate acestea afectate de puncte negre se va aplica coajă de castravete şi se va lăsa câteva minute pentru a acţiona.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu