luni, 13 ianuarie 2014

Tratament cu parafina pentru maini si unghii


                                     Tratament cu parafina pentru maini si unghii




                     Acum poti face tratamentul cu parafina, care se gaseste in farmacii sau la plafar.
Tratamentul cu parafina are ca efecte hidratarea si catifelarea mainilor pentru o perioada lunga
de timp. Se recomanda a se efectua atât in anotimpul fierbinte când mâinile sunt supuse temperaturilor înalte si radiaţiilor solare, cat si in anotimpul rece, când din cauza frigului gradul de hidratare al pielii scade considerabil. 

                     Este indicata in cazul persoanelor care au pielea uscata si crapata. Etapa pregătitoare consta in spălarea mâinilor si aplicarea unui gel exfoliant pe maini si pe incheieturi, în urma acestui peeling stratul de celule moarte este îndepărtat de la suprafaţa pielii, apoi se maseaza cu ulei esential la alegere mainile, degetele si unghiile. 

                       Etapa finala consta în introducerea mainilor iniţial in recipientul cu parafina încălzita, se tine un moment, apoi se indeparteaza. Se permite parafinei sa se stabilizeze, apoi se repeta de cateva ori procedeul, dupa care se inveleste fiecare mana in folie de plastic si se introduc in manusi termizolante. Urmează perioada de relaxare de 5 minute după care parafina se îndepărtează cu ajutorul foliei de plastic. Parafina folosita se arunca.
                       Dupa terminarea etapelor descrise mai sus mainile si unghile se spala si se usuca pentru a inlatura urmele de ulei sau lotiune. Lacul nu va adera la o substanta uleioasa. Pentru a fi sigura ca a fost indepartata orice urma de ulei, sterge suprafata unghiei cu un tampon demachiant.
Dupa cele descrise mai sus se poate incepe aplicarea lacului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu