vineri, 10 ianuarie 2014

PEDICHIURA UNGHIILOR INGROSATE SI DEFORMATE



PEDICHIURA UNGHIILOR INGROSATE SI DEFORMATE



                Unghiile ingrosate reprezinta o ingrosare a unghiilor,ce poate fi tratata de medicul dermatolog.Remediu la pedichiura :se curata cu bisturiul straturile ingrosate ale unghiei.
Aspectul unghiilor este influentat de starea de sanatate a
clientului.Tulburarile granduloase produc modificari si ingrosari ale unghiilor.Se intalnesc mai multe tipuri de unghii:
-foarte subtiri si sticloase
-unghii care se sparg si se rup usor.
-unghii ingrosate

Fiecare dintre aceste tipuri necesita o tehnica si o manevra adecvata din partea pedichiuristei in functie de grosimea,duritatea si forma unghiei.


Din toate aceste tipuri unghia ingrosata este cel mai dificil de ingrijit ea fiind cea mai dura,aceasta poate avea forma deghiala care este mai greu de adus la forma ei normala,ovala.Inainte de taiere in cazul unghiilor ingrosate se subtiaza din grosimea lor fie prin pilire cu o pila mai mare fie prin razuire cu bisturiul.
Suprafata superioara a unghiei se razuieste cu rabdare de preferinta cu bisturiul incepand de la radacina spre extremitatea libera a unghiei,dupa care se netezesc asperitatile cu pila,se scurteaza unghia urmarind sa o reducem la forma ei normala in mai multe sedinte.
Se controleaza daca nu prezinta asperitati,se curata santul perii unghial,se dezinfecteaza cu carmin sau alcool sanitar,in caz de ranire se aplica dezinfectante antiseptice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu