Probleme care apar din cauza alimentatiei
• lipsa de vitamina A si de calciu produc uscarea si lipsa de stralucire a unghiilor;
• lipsa proteinelor, acidului folic si a vitaminei C provoaca despicaturi in cuticulele care inconjoara unghia si care pot fi foarte dureroase;
• dungile albe care apar pe unghie sunt semnele unei lipse de proteine;
• cantitate insuficienta de acid drohidric duce la exfolierea unghiilor;
• o alimentatie insuficienta sau lipsa de vitamina B12 poate duce la o uscare excesiva a unghiilor, la curbarea lor spre varf si poate capata o culoare inchisa,chiar negricioasa.
• deficienta de zinc in alimentatie poate duce la aparitia petelor albe pe suprafata
unghiilor;
• crapaturile si taieturile de pe suprafata unghiilor indica o nevoie de lichide a organismului;
• pielea inrosita din jurul cuticulelor poate fi cauza unui metabolism incet sau a unei lipse de acizi grasi esentiali.
Rolul sarurilor minerale pentru sanatatea unghiilor
• Fier: impotriva anemiei. joaca un rol important in alimentarea cu oxigen a tesutului. Fierul se regaseste in spanac, caise, fructe uscate, galbenus de ou si melasa.
• Siliciu: se regaseste in diferite legume.
• Magneziu: se regaseste in fructe, legume si vin.
• Calciu: este esential pentru fixarea unghiilor. Se regaseste in lapte si in produse lactate cum sunt iaurtul, cascavalul, untul, dar si in peste si fructele de mare.
• Iod: favorizeaza cresterea unghiilor. Se regaseste in peste, scoici, midii si spanac.
• Sulf: este esential pentru formarea unghiei si impiedica aparitia infectiilor. Se regaseste in varza, ceapa si dovlecei.
Rolul vitaminelor in sanatatea unghiilor :
• Vitamina A: fortifica unghiile si favorizeaza cresterea. Se regaseste in unt, caise, legume verzi, morcovi, rosii, cirese si uleiuri de peste.
• Vitamina B: joaca un rol pozitiv impotriva bolilor de piele.
• Vitamina B2: sustine echilibrul celulelor nervoase.
• Vitamina B6: este esentiala pentru distribuirea grasimilor. Se regaseste in galbenus de ou, varza si drojdia de bere.
• Vtamina B12: actioneaza impotriva anemiei.
• Vitamina C: intareste sistemul imunitar, impotriva infectiilor, sustine dezvoltarea oaselor, dintilor si tesutului si regleaza vasele sangvine. Se regaseste in fructe proaspete, citrice si ardei verde.
• Vitamina D: face posibila fixarea calciului in organisim cu ajutorul razelor solare. Se regaseste in lapte si lactate, uleiul de masline, galbenus de ou, dar si in peste si fructe de
mare.
• Vitamina E: actioneaza in principiu sub forma unui antioxidant printre tesuturi. Se regaseste in cereale si toate tipurile de ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu