luni, 1 aprilie 2013

Unghiile "vorbesc"despre sanatate

                                             


       
                 Unghiile noastre ne " vorbesc"despre sanatatea noastra si cea mai buna dovada este rapiditatea cu care ne raspund atuci cand organismul nostru sufera de lipsa de vitamine si calciu.


1.Unghiile striate - hipotiroidie ,anemie ,menopauza 
Chiar daca este o anomalie frecventa ,nu o subestima ,pentru ca ea poate anunta o hipotiroidie,o dereglare a tiroidei ,dar poate fi si un semn al menopauzei .Analizeaza-le cu atentie si nu te panica, pentru  ca de cele mai multe ori sriatiile sunt doar semne ale imbatranirii.




2.Culoare neobisnuita a unghiei - probleme circulatorii ,hormonale , pulmonare sau cardice
Cunoarea si petele unghiei spun multe despre sanatatea noastra!
Culoarea albicioasa a unghiei poate anunta o anemie, deficit de calciu sau afectiuni ale ficatului ,dar poate fi si un semn al imbatranirii.
Unghiile galbene,specifice fumatorilor , sunt cele mai intalnite si poate fi vorba despre o ciuperca ,cat si despre diabet sau o boala a sistemului limfatic.





Unghiile vinetii arata ca organismul nu este oxigenat suficient,cauza ar putea fi o infectie pulmonara ,precum pneumonia ,chiar si o boala o inimii.


3.Unghiile casante - semnul carentelor  
Fragilitatea unghiilor ne anunta ca avem nevoie de o cura de vitamine ,nu de o oja cu efect de intarire (asa cum procedeaza majoritatea femeilor).
Dermatologii recomanda in acest caz : fier, zinc si vitamina B  ,cat si o atentie deosebita a alimentatiei.Aceasta cura este valabila si in cazul unghiilor care se exfoliaza sau se rup.

4.Unghii roase - anxietate
Rosul unghiilor nu este doar un obicei urat si neplacut pentru cei din jur ,ci si un semn de anxietate si mai poate fi asociat cu tulburarea osesiv- compulsiva.





               Desi unghiile ne ajuta sa identificam prezenta unor boli ale organismului nostru ,nu trebuie sa exageram ,pentru ca nu toate personaele cu unghiile galbene au probleme cu diabetul.Daca va ingrijoreaza sanatatea voastra si aunghiilor voastre ,consultati medicul dermatolog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu