duminică, 27 octombrie 2013

Oja permanenta





                 Aproape toate bradurile care se respecta au scos pe piata in ultima perioada cel putin cate o colectie de oja permanenta. In acest articol o sa va prezint cateva avantaje, dar si dezavantaje ale acesteia, cat si modul de aplicare al acestui tip de produs.

                           
Ce este oja permanenta?

Oja permanenta este un gel mai subtire de culoare de obicei de tip soak off (care se topeste), mai diluat decat un gel UV de culoare folosit la modele. Ca orice gel soak off, oja permanenta este foarte elastica, fiind foarte potrivita pentru protectia unghiei naturale scurte, pentru ca flexeaza impreuna cu aceasta, nedezlipindu-se pe margini.

                        De
 ce sa alegem oja permanenta ?

Consistenta materialului per
mite obtinerea unei aplicatii foarte subtiri cu aspect foarte natural, pacalind astfel clientele care se pot speria de conceptul de unghii false sau gel pe unghia naturala. Adevarul este de fapt, asa cum v-am mai si spus de altfel, ca materialele de calitate nu ataca unghia si ca de fapt conteaza mult cum este aplicat materialul si mai ales cum este dat jos. Oja permanenta se inlatura periodic cu ajutorul unei solutii de topire.

                Cand sa nu alegem oja permanenta ?

Daca va plac unghiile lungi si rezistente, atunci nu este indicat sa purtati oja permanenta. De asemenea daca suferiti de alergii la solventi sau acetona nu va recomand sa purtati oja permanenta, deoarece solutia de topit este destul de puternica si poate dezvolta alergii.

                     Cum se aplica oja permanenta ?


Fiind un sistem de gel, oja permanenta se aplica dupa aceeasi pasi ca si gelul, dar se aplica intr-un strat mai subtire si mai periat, dupa cum urmeaza:


- Dezinfectarea suprafetei de lucru si a mainilor (clientei si ale tehnicienei)
- Se curata unghia naturala cu dizolvant fara acetona
- Fasonarea unghiilor pe forma dorita cu ajutorul unei pile de grit 180
- Se pregateste unghia naturala prin impingerea cuticulei
- Crearea aderentei pe unghia naturala cu ajutorul unei pile foarte fine sau a unui buffer
- Aplicarea gelului de baza, numit Base Shine si polimerizarea lui la UV in functie de indicatiile producatorului
Daca unghiile sunt prea subtiri, se poate aplica gel soak off intr-unul sau mai multe straturi, in functie de necesitati
Polimerizarea materialului in funtie de timpul recomandat de producator si verificarea ulterioara a tuturor unghiilor pentru a observa daca este nevoie sa se faca eventuale completari de gel
- Se aplica oja permanenta foarte subtire si periata, in doua  straturi, in functie de culoare si de indicatiile producatorului. Se sigileaza varful unghiei.Se polimerizeaza fiecare strat in parte, fara sa se degreseze intre straturi.
- Aplicarea gelului de sigilare sau luciu se face cu mare atentie, ca sa se acopere toata unghia intr-un strat subtire, fara atingerea cuticulei si se sigileaza varful. Se polimerizeaza la lampa UV
- Se inlatura disperia rezultata cu ajutorul solutiei de degresat
- Tratarea cuticulelor agresate cu ulei de cuticule, care se maseaza usor cu miscari circulare.

                 Cum se intretine oja permanenta?

Aceasta aplicatie dureaza in functie de viteza de crestere a unghiilor intre doua si trei saptamani, dupa care se revine pentru intretinere. Daca clienta opteaza pentru pastrarea culorii, atunci nu este necesar sa se inlature stratul vechi de oja permanenta. Se pregateste unghia ca la intretinerea cu gel (se matuieste) si se aplica oja cu toti pasii enumerati mai sus. Acest lucru este valabil si daca se opteaza pentru o culoare mai inchisa decat precedenta.

Acest serviciu este foarte trendy in acest moment mai ales datorita durabilitatii si timpului de aplicare scurt. De asemenea, oja permanenta arata ca fiind proaspat aplicata tot timpul, pastrandu-si luciul intens si nu sare de pe unghii decat in cazuri izolate (se rupe sigiliul din varf, se loveste foarte tare unghia, oja permanenta nu s-a uscat cum trebuie, a fost aplicata gros). Trebuie sa recunosc ca si eu sunt consumatoare a acestui serviciu in prezent si ma declar pe deplin multumita. Recomand oja permanenta tuturor, insa va rog sa fiti atente ca materialele folosite sa fie de calitate (branduri cunoscute) si de asemenea este important ca manichiurista sa cunoasca foarte bine metoda de aplicare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu