Despre unghiile incarnate am mai discutat ,dar o sa va reamintesc.
Unghiile incarnate sunt acele unghii care patrund sau cresc in interiorul pielii, provocand leziuni si reactii inflamatorii.
Ele pot fi intalnite la toate degetele ,insa cel mai des ele sunt intalnite la degetul mare.
Cauzele frecvente ale incarnarii unghiilor :
-pantofi stransi
-mostenire genetica (tendinta de curbura)
-taierea unghiilor necorespunzator
-traume sau leziuni locale
Care sunt simptomele unghiilor incarnate la copii?
Degetul afectat poate fi sensibil la atingere, iar cand copilul este incaltat chiar si numai cu sosete acesta poate simti dureri puternice care provoaza si plansul.
Daca este mai mare,copilul poate schiopata in timpul mersului datorita unghiei incarnate.
Daca unghia incarnata se infecteaza, pot aparea basicute care contin un fluid alb sau galben care inconjoara pielea inrosita din zona respectiva si daca aceste basicute se sparg,lichidul se scurge iar roseata se poate agrava iar degetul se poate inflama.
Cum tratezi unghia incarnata la copilul mic?
-se spala degetul copilului cu apa calduta si sapun de 2-3 ori de zi ,circa 10 minute ,iar dupa spalare se sterge zona si se aplica tratament pe baza de antibiotic.
-Se ridica unghia din piele si se taie ,iar intre unghie si piele se introduce o bucata de tifon sau pansament steril ,care se inlocuieste de cateva ori pe zi.Aceasta se poate face doar daca copilul nu simte dureri foarte puternice.
-daca unghia incarnata ii provoaca dureri puternice micutului, ii puteti da calmante orale ,precum acetaminophen.
-pana la vindecarea degetului, copilul trebuie sa poarte incaltaminte cat mai lejera.Latimea pantofului este mult mai importanta decat lungimea acestuia.
-interventia chirurgicala este o solutie, din pacate foarte dureroasa care necesita repaus total.
-alternativa interventiei chirurgicale este thnica 3TO Spange, prin aplicarea unor sarmultite pe unghiei, asemanatoare aparatului dentar care trateaza unghia si corecteaza cresterea unghiei.
Se recomanda parintilor ca atunci cand depisteaza la micutul lor o unghie incarnata sa incerce tratarea ei prin spalarea piciorului cu apa calduta ,scoaterea unghiei din piele si taierea ei si lasand piciorul copilului cat mai liber ,insa daca acestea nu par sa dea rezultate intr-o saptamana , este recomandat ca parintii sa ceara sfatul unui medic specializat care va prescrie o reteta si va lua toate masurile necesare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu