duminică, 6 aprilie 2014

Pincer Nails - unghiile curbate





                 In anul 1950 s-a semnalat pentru prima data aparitia unor unghii care cresc in carne, fiind numite la acea vreme "unghi incarnate ". Cativa ani mai tarziu, in 1968,  Cornelius și Shelley au  introdus termenul de " unghii cleste ". 
Aceasta afectine a primit de-a lungul anilor mai multe denumiri, insa de retinut este sa nu confundam unghiile cleste cu unghiile incarnate, acestea se  deosebesc prin grosimea lor.

                 Aceste unghii se curbeaza excesiv incat colturile se infig un tesutul pielii. 
Acest tip de unghii se numeste "unghiile omega" sau "unghiie trompeta" si este un tip de unghii incarnate. Persoanele care se afla in stadiul incipient in aceasta afectiune se plang ca simt ca unghia lor este infipta adanc in carne si odata cu cresterea unghiilor, ea sapa tot mai adanc in carne, zona se roseste si se inflameaza.

               Sunt numerosi factori care duc la aparitia acestei afectiunii, iar genetica este unul dintre factorii principali.
Un alt factor care determina cresterea unghiilor in acest fel este purtarea unor anumiti pantofi, necorespunzatori piciorului nostru sau taierea incorecta a unghiilor (valabil atat la maini, cat si la picioare). Persoanele în vârstă și femeile care sunt însărcinate prezintă , de asemenea, un risc mai mare pentru cresterea unghiilor curbate. 
Exista si factori medicali care provoaca creterea unghiilor in acest fel, boli precum : guta , diabet , infecții fungice și malnutriție . Un medic ar trebui să consulte , în scopul de a diagnostica corect cauzele posibile de orice tulburări de la picioare sau unghii .Practici non - igienice de la saloane de unghii ar putea provoca infectii fungice care ar putea duce la unghii Omega.
              
              Exista o metoda de corecție care permite unghiilor să crească și să se extindă astfel încât marginile să nu sape în piele . 
Dacă pacienții nu răspund la corecții non - invazive , medicii pot alege chirurgie cu laser sau o tehnica numita fenol "matricectomy" .
 Aceasta operatie poate fi efectuata chiar în cabinetul medicului și necesită doar o anestezie locala . Marginile exterioare ale unghiei sunt eliminate și apoi se aplică o substanță numită fenol .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu