sâmbătă, 15 martie 2014

Despre onicotrofie


ONICOTROFIA




                              Ce este aceasta ?


             Dacă  deteriorarea matricei este mai mare , unghiile se pot atrofia, ceea ce reprezinta o mare si serioasa probema desanatate . Această deterioare sau boala cum o numesc

mult  se numește onocotrofie . Atunci când o unghie este
atrofiata , se pierde aspectul sănătos , începe să se micșoreze în mărime  și poate "usca" în cele din urmă de tot .            Există diferite grade de onicotrofie . O persoană poate avea doar o unghie care s-a atrofiat parțial , dar nu se va agrava atunci cand nu este depistata la timpul potrivit . Aceasta afecțiunea nu cunoaste limite, pentru ca afectati sunt si adultii (atat barbatii, cat si femeile) ,dar si copiii ( chiar si sugari fiind ei) .Onicotrofia nu provoaca durere!.


                              Cum ai luat ?

              Onicotrofia anunta o mare problema de sanatate.Unele dintre aceste probleme includ traume , cum ar fi arsuri sau deteriorarea matricei , boli genetice , probleme vasculare , probleme cu glanda tiroida , boli de piele cum ar fi lichenul plan , sindromul Stevens - Johnson , și sindromul Lyell .



                            Cum se trateaza ?


             Medicii pot spune dacă o unghie s-a atrofiat singura doar uitandu-se putin la ea. Ei vor incerca sa trateze onicotrofia bazandu-se pe principalele cauze care ar fi putut declansa aceasta afectiune, insa marea problema este ca onicotrofia nu poate fi tratata in mod izolat ( adica sa trateze onocotrofia la o unghie, pentru ca onicotrofia nu este in unghie).Unii pacienti pot raspunde la tratament, altii nu si o alta problema cu care se confrunta persoana in cauza este aceea ca unghia afectata niciodata nu va mai reveni la normal (asa cum a fost inainte).



                  Ce poate face o manichiurista?


            Deoarece mulți oameni sunt familiarizati cu onicotrofia, ea poate fi confundata de catre un observator obisnuit cu o ciuperca obisnuita.

Persoanele care se confrunta cu aceasta afectiune, au interdictia de a-si aplica unghii!Insa trebuie sa stim ca in viata mai exista cazuri in care persoana afectata este nevoita sa participe la un eveniment special si are neaparata nevoie de o manichiura ingrijita, astfel poate apela la un tehnican de unghii.
           Desigur, tehnicianul poate sa ii faca manichiura, insa persoana afectata are voie sa aiba manichiura facuta cu gel sau acril doar pret de o singura zi si bineinteles, tehnicanul va trebui sa apeleze la sfatul unui medic dermatolog pentru a efectua aceasta interventie!
In cazul in care medicul isi da acordul in privinta manichiurii, persoana afectata trebuie sa stie ca manichiurista isi asuma niste riscuri foarte mari deoarece unghiile atrofiate sunt subtiri iar manichiurista trebuie sa pileasca unghia si in timpul acestui procedeu este foarte posibil sa irite sau sa rupa pielea din jurul unghiei ceea ce ar face ca unghia sa devina si mai sensibila si sa fie deschisa pentru infectii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu