luni, 17 martie 2014

sindromul Raynaud - modificarea culorii pielii




                                                Ce este sindromul Raynaud?

                    Sindromul Raynaud este o problema de circulatie a sangelui care afecteaza degetele de la maini si cele de la picioare, nasul, obrajii, urechile si barbia. Femeile sunt cel mai des afectate, in special cele cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani .Persoanele afectate isi vor simti degetele de la maini si picioare foarte reci sau amortite.

Sindromul Raynaud este o afectiune care provoaca constrictia vaselor sanguine spasm , blocarea fluxului de sange pentru unele parti ale corpului și provoacă o schimbare dramatică în culoarea pielii , de la alb la albastru sau la rosu.
Are o evolutie progresiva afectand simetric degetele de la ambele maini. Cu timpul spasmele devin din ce in ce mai frecvente si mai prelungite.


                                                                     Cauze

              Cand artere care conduc sangele catre maini si picioare sunt expuse la frig, se contracta si aproviionarea cu sange nu se mai efectueaza in mod normal.Arterele pot fi sensibile la frig din cauza problemelor sistemului imunitar. 
Deseori se intampla ca persoanele cu sindromul Raynaud sa sufere si de alte afectiuni precum lupus sau artrita.


                                                      Semne si simptome

               La frig sau stres, degetele capata o culoare palida, apoi devin albastrui si la final se inrosesc. Cromatica acestui sindrom este destul de restransa, alb, albastru si rosu. Aceste schimbari de culoare sunt insotite de durere si amorteala .


                                                      Ce se poate face?


               Un specialist in acupunctura si apifitoterapie a marturisit ca acest sindrom este foarte greu de vindecat , repezentant un proces mai complec pentru ca sunt afectate structura si functiile sistemului circulator periferic si fiecare pacient are nevoie de un tratament individualizat.

               Specialistii recomanda sa renuntam la fumat, sa limitam consumul de cafeina, sa purtam pantofi in care sa ne simtim bine si sa evitam pe cat posibil stresul ,iar ca si tratament natural ni se recomanda sa bem timp de o luna un ceai din salvie, trei frati patati, urzica, matase de porumb, sunatoare, galbenele. si sa folosim crema din galbenele si patlagina, aplicata chiar pe zonele afectate.

Neuroma lui Morton




                Un neuroma este o ingrosare a tesutului. 
Un neuroma este o extindere sau îngroșare a unui nerv  nervos care se poate dezvolta in diferite parti ale corpului, dar cel mai des apare la nivelul piciorului.
 Neuroma se formează cel mai adesea î între al treilea și al patrulea deget de la picior ( și mai puțin frecvent între al doilea și al treilea deget de la picior ).
Cand este intalnit in aceste locații , neuroma este numita " neuroma Morton" .
Nervul care este afectat între degetele de la picioare este un nerv senzorial , asa ca atunci cand acesta devine umflat se simte la locul inflamației o durere ascutita si o senzatie de arsura.Intr-un studiu recent efectuat se arata ca cel putin 42% dintre pacientii cu nevrom, aveau si sindromul pre-diabetic sau sindromul X. 
Neuroma lui Morton mai este intalnita si sub denumirea de nevrom.


              Nevromul este tratat chirurgical de obicei prin excizie, dar recent s-a descoperit ca aceste leziuni ale nervilor nu trebuie excizate neaparat, ci ar trebui divizat ligamentul intermetatarsal.  Aceasta interventie chirurgicala creeaza mai mult spatiu in locul cu pricina pentru ca nervul sa poata functiona si in majoritatea cazurilor inatlnite simptomele dispar dupa ce aceasta interventie a avut loc. Exista creme care se aplica local si sunt foarte eficiente pentru eliminarea durerii cauzate de nevrom.

              Alte masuri de ameliorare a durerii pot fi : purtarea unor pantofi cu talpa groasa, cu destul loc pentru degete, si remedii precum orteze, bai speciale pentru picioare, bai cu parafina, produse pentru masaj, produse care stimuleaza circulatia si nu in ultimul rand, gheata.

              Un podolog sau un ortoped (medici specialisti) va pot recomanda un tratament specific care trateaza in totalitate problema. Este nevoie de obicei de o radiografie si o examinare completa.


       
      Primul pas in tratarea nevromului pot fi injectiile cu cortizon, impreuna cu un anestetic local si in general este nevoie de 3 injenctii. Medicamentele anti-inflamatorii precum Voltaren se folosesc in aceasta afectiune. 
Daca aceste metode nu dau rezultate este necesar ca persoana in cauza sa mearga la medic pentru a face decompresie chirurgicala. Aceasta interventie are loc sub efectul anesteziei iar perioada de refacere nu este mai mare de 3 saptamani.

             Cauza aparitiei acestui neuroma este in general purtarea pantofilor nepotriviti. Pedichiura nu reprezintă o amenințare pentru un client cu o neuroma,ba chiar este foarte buna daca este insotita de un masaj pentru ca acesta ar putea miscora intensitatea durerii.Pozele de mai jos va vor arata cu exactitate unde anume este situat neuroma lui Morton.



duminică, 16 martie 2014

Hematomul subunghial

                        


            Hematoamele subunguale sunt in general cauzate de tot felul de traume.Un hematom subungual este o colectie de sange in spatiul dintre patul unghiilor si unghie.Presiunea generata de aceasta acumulare de sange sub unghii provoaca durere intensa. 

            Cel mai frecvent simptom al unui hematom subungual este durere severa, pulsatila generata de presiunea de sange colectata intre unghii si patului unghial. 
Cel mai adesea, un hematom subungual este o consecinta imediata a unui sindrom de zdrobire ce implica varful degetului de la mana sau de la picior. In unele cazuri, o tumoare de sub unghie poate provoca o zona intunecata, care poate semana cu un hematom subungual. 
Acest tip de hamatom este in general, cauzat de traume sau de o anumite presiune repetitiva care actioneaza asupra unghiilor.
Exemple de traume frecvente: lovirea degtului cu un ciocan, prinderea degetului la o usa,  iar presiunea repetitiva este in general rezultatul unor activitati zilnice, cum ar fi : alergatul, mersul pe jos pe o distanta mare, practicarea unor sporturi ca tenis, handbal,etc 

               In cazul in care hematomul subungual este mic si unghiile nu sunt in pericol de a cadea, atunci se poate aplica un tratament pentru vindecare.
Insa in cazul in care hematomul nu se mai afla in faza incipienta, degetul devine cald, are loc o presiune iar medicul este nevoit sa intepe in acel loc pentru a se putea scurge.

               Procedura de eliminarea a sangelui este simpla.Se introduce in apa cu gheata degetul pentru a amorti, se usuca si se dezinfecteaza locul cu pricina,se ia un ac si se incalzeste pana ce devine rosu si apoi se "puncteaza"pe suprafata cu pricina pentru a crea un loc de scurgere a sangelui.Indata ce unghia este perforata, sangele se elimina si caldura si presiunea dispare complet.
Dacă  simțiți căldură când atingeți degetul unui client sau în cazul în care clientul se plânge de durere trebuie sa ii recomandati sa mearga la medic.




                Presupunând că un  client vine cu un hematom subungual care nu mai provoacă durere, primul lucru pe care o manichiurista ar trebui să il faca este să scurteze unghiilor si elimina sangele.
Se cere evitarea efectuarii unei manichiuri sau pedichiuri daca un client are un hematom subungual deorece locul cu pricina este ca un magnet care atrage tot felul de bacterii.

Onicogrifoza





                             Ce este aceasta ?

            Simptomele de onicogrifoza, numita si corn de berbec, includ îngroșarea , curbarea si  modificările de culoare ale unghiei.
Onicogrifoza este mai frecventa la unghiile de la picioare si de cele mai multe ori afecteaza doar un singur deget.

                                Cum ai luat ?

            Onicogrifoza este cauza in general de traume si micro- traume repetitive la nivelul unghiilor.In cazurile obisnuite, onicogrifoza este cauzata de incaltamintea neadecvata, iar in cazurile exceptionale deteriorarea nervilor ulnar și median este cauza inițială .

                                Cum se trateaza ?

             Durerea și presiunea onicogrifozei este adesea asemanatoare cu cele ale unei infecții fungice ale unghiilor.Onicogrifoza este este rareori vindecata , dar in majoritatea cazurilor poate fi controlata.Tratamentul afecțiunii depinde de cauza .
Medicamente topice care conțin uree sunt uneori prescrise pentru a elimina grosimea unghiei și să se înmoaie țesutul înconjurător .

                        Ce poate face o pedichiurista?

              O manichiurista ar trebuie sa indrume clientul in cauza sa mearga si sa consulte un doctor specialist si sa nu efectueze o ingrijire a pedichiurii pana ce medicul nu isi da acordul.
Necunoscandu-se motivul aparitiei acestei afectiuni, este foarte posibil ca unul dintre produsele folosite pentru ingrijirea unghiilor sa nu fie tocmai bun si sa agraveze afectiunea!In continuare puteti vedea cateva cazuri onicogrifoza in stadiul avansat.

Onychauxis sau unghiile groase



                                                             Ce este aceasta ?

                 Onychauxis  sau unghiile  groase  nu prezintă nici un pericol pentru un client , dar  indică o problemă de sanatate. Onychauxis este pur și simplu termenul medical pentru o dezvoltarea excesiva sau îngroșare a unghiilor .O parte naturala a procesului de imbatranire, onychauxis poate fi un simptom secundar al unei probleme mai mari , așa că nu ar trebui să fie neglijat.

                                                                  Cum ai luat ?

                 Onychauxis poate fi cauzata de traume majore sau  micro- traume ( de la pantofi strans , de exemplu ) .Cu toate acestea , onychauxis poate fi  cauzata de probleme mai grave care afectează  unghiile și pielea . Ciuperca  și psoriazisul  va îngroșa unghia . 

                                                                 Cum se trateaza ?

                    In functie de cauza , onychauxis poate fi uneori vindecat . Când o unghie groasa este cauza unei infecții fungice  tratamentul infecției poate vindeca unghiile . În astfel de cazuri , unghia poate fi în măsură să crească  sănătos . Cu toate acestea , în cazul în care onychauxis este cauzata de bont sau micro- traume si matricea este deteriorata , este mult mai probabil că grosimea va trebui să fie ingrijita prin manichiura sau pedichiura regulata , deoarece unghiile poate continua să crească  mai groase decat in mod normal . 
Din moment ce un medic trebuie să determine o cauză înainte se recomandă tratament , nu există un tratament standard pentru onychauxis .

                                                     Ce poate face o manichiurista ? 

                  Odată ce un medic a exclus probleme mai mari , cum ar fi o afectiune a pielii , ciuperci , sau melanom (cancerul unghiilor) , tehnicienii pot face ceea ce fac ei cel mai bine : fac unghiile sa  arate frumos .
                  Cu perseverență , tehnicienii de multe ori poate face unghia naturala a unui client sa fie subțire și sănătoasa .  Lasata netratata , unghiile afectate de onychauxis pot începe sa se onduleze.. Unghiile pot deveni , de asemenea, decolorate . Deși onychauxis nu este neapărat o afectiune periculoasa , unghiile decolorate si ingrosate trebuie să fie evaluate de către un medic .



sâmbătă, 15 martie 2014

Dermatita de contact - hipersensibilitate a mainilor




                           Ce este aceasta ?


          Dermatita de contact este o formă de hipersensibilitate. Literalmente definită ca " piele inflamata , " dermatita apare într-o zonă localizată ca o erupție cutanată , mici vezicule , umflare sau roșeață .Dermatita este cauzata de corpul care vine in contact cu un alergen și  reacționeaza.


                               Cum ai luat ?


           Organismul poate interactiona cu un alergen prin contact direct , cum ar fi atingerile, sau prin aer , cum ar fi o aterizare alergen pe piele. 

           Exista multi factori care provoaca dermatita deoarece corpul nostru reactioneaza diferit la diversi stimuli.Bijuteriile, plantele, materialul imbracat, mirosul de benzina, parfumul pot cauza dermatita.Chiar si cosmeticele noastre sau detergentii pe care ii folosim pot cauza dermatita, chiar daca sunt produse pe care le folosim de mult.

                             Cum se trateaza ?


            Tratamentul pentru dermatita de contact începe prin evitarea alergen , care pot fi identificate printr-un test cu plasture . Dermatita se poate trata cu diverse creme,care elimina mancarimile si oricare alte enzatii neplacute.                         Netratata, dermativa poate fi usor dureroasa deoarece portiunea afectata de roseala se poate usca si pilea se poate crapa.In aceste cazuri severe este necesar sa se admiistreze tramatament medicamentos.


                     Ce poate face o manichiurista?


             Daca manichiurista constata ca un client a dezvoltat o reacție la un produs în salon , ea trebuie să sfătuiască clientul sa faca o vizita la medicul dermatolog pentru a încerca să determine cauza specifică a reacției alergice .

            Este foarte important ca manichiurista sa foloseasca masca de protectie si manusi atunci cand lucreaza pentru a preveni orice posibilitate de a transmite sau a lua dermatita, pentru ca ,asa cum am mai spus, se poate transmite si prin contact fizic , mai exact atingeri.

Hammertoe - boala a piciorului



                            Ce este acesta?


          Hammertoe este o îndoire și întărire a articulațiilor în al doilea , al treilea , al patrulea , al cincilea sau degetele de la picioare .Cel mai frecvent deget afectat este cel de-al doilea, el se curbeaza in fata, insa si degetul ce mic este la fel de afectat pentru ca acesta se curbeaza spre lateral.

Adesea, o persoană cu o inflamație la picior va avea o hammertoe pe al doilea deget de la picior , deoarece inflamație la picior a împins degetul mare în al doilea și l-a "aglomerat". Bataturile pot determina aparitia acestei afectiune numite Hammertoe.Cei mai afectati de aceasta afectiune sunt adultii trecuti de 50 de ani.

                              Cum ai luat ?

             Hammertoe este un dezechilibru în tendoanele și mușchii .De-a lungul timpului , dezechilibrul în aceste tendoane si muschi începe să producă în comun, sa se apropie.

            Mulți oameni sunt predispusi genetic la hammertoe , iar starea începe să progreseze mai rapid atunci cand poarta pantofi care nu se potrivesc cu structura piciorului.
Hammertoe pot fi de asemenea cauzată de leziuni ale articulației ca urmare a unui traumatism .

                           Cum se trateaza ?


              Hammertoe este o boala progresiva , ceea ce înseamnă că se va agrava daca nu va fi tratata.Pentru cazurile usoare de hammertoe , unde tendoanele și mușchii sunt îndoiti în comun, medicul alege dintr-o varietate de tratamente .
În cazul în care degetele de la picioare sunt încă suficient de mobile , care sunt în măsură să se întindă medicul va sugera probabil o schimbare de încălțăminte .
             Medicul poate prescrie tampoane pentru a usura durerea de orice batatura și medicamente de la ibuprofen la injectii cu steroizi pentru inflamație și durere .Pentru tratarea acestei afectiuni exista si metode non chirurgicale in sa daca acestea nu dau roade medicul va folosi interventii chirurgicale.

                    Ce poate face o manichiurista?

                In cazul in care o manichiurista suspecteaza clientul de hammertoe,  ea ar trebui să recomande sa consulte un medic chirurg care sa evalueze piciorul si gamba. Manichiuristele au voie sa efectueze pedichiura daca piciorul clientei este afectat de Hammertoe doar daca nu este afectata pielea din jurul degetelor.

Este foarte important de stiut ca nu este indicat sa fie incercate metode de tratare acasa de catre cei care sufera de Hammertoe.


Despre melanom - cancerul unghiilor.






             Melanomul este un tip de cancer pe care cei mai mulți oameni au tendința de a-l confunda . Melanomul poate apărea în unghie , de asemenea.

             Melanomul apare atunci cand celulele producatoare de pigment in unghiilor ( melanocite ), începe să crească într-un mod necontrolat .
             Desi melanomul în unghii apare ca un  maro pigmentat sau bandă neagră , cele mai multe benzi pigmentate maro sau negru din unghii sunt benigne sau non- îngrijorătoare .
Alte cauze ale benzilor pigmentate maro  in unghii  sunt fie molii benigne sau pur și simplu celulele pigmentare " trezite "  care produc mai mult pigment.Dar pentru a stii cu exactitate despre ce este vorba, este necesar sa se consulte un medic dermatolog specialist in asa ceva.



            Benzile pigmentate in unghii sunt comune ,mai ales la persoanele cu tenul mai întunecat .

Acest lucru se datorează faptului că unghiile , similar cu pielea , aau melanocite producătoare de pigment . Aceste celule locuiesc în mare parte în  matricea unghiei . 
Prin urmare , persoanele cu o mulțime de melanocite în pielea lor tind să aibă un număr mai mare de celule producatoare de pigment în unghiile lor și vor avea de multe ori mai multe benzi pigmentate pe unghii .

                   Ce stimuleaza aceste celule?


            Trauma la regiunea lunulei sau a matricei este un stimulator definit .Orice traumatism la zona cuticula poate duce la stimularea acestor celule producatoare de pigment , deoarece cuticula se află direct pe zona în care melanocitele locuiesc .

Impingerea cuticulelor, taierea lor agresiva sau muscatul poate stimula aceste celule producatoare de pigment să se trezească și să înceapă a face pigment.Din păcate , unghiile melanom tind a fi diagnosticate cu întârziere. 
           Manichiuristele se confrunta frecvent cu asa ceva si este foarte important sa recomande clientilor sa mearga la medic.Această acțiune poate fi de salvare a vietii !

                Ce este de facut  daca banuiti ca un client

                            are melanom la unghii?


             Manichiurista trebuie sa indrume clientul catre un medic.Este întotdeauna o idee bună de a avea cartea de vizita a unui medic dermatolog in preajma.Clientul tau va aprecia grija ta profesionala .
            Nu masca unghiile pana ce un medic dermatolog nu isi spune punctul de vedere.
In urmatoarele imagini puteti vedea doua moduri in care s-a dezvoltat melanomul.



Despre Chisturile mixoide





                                                    Ce este aceasta ?


            Chisturi mixoide sunt  deformari mici rotunjite, pline de mucoase care au loc în jurul degetele de la maini si picioare .

Un chist mixoid  numit si chist mucos digital, este un nodul fin, cu consistenta asemanatoare cauciucului , transparent sau de culoarea pielii , care apare in zona degetelor picioarelor sau la capetele degetelor mainii. Determina , de asemenea , aparitia unei forme de santulet la partea superioara a unghiei , fiind rareori dureros. În interior , acesta este umplut cu lichid clar , lipicios , gelatinos . Chisturile apar cel mai des pe degete de la mainii. 
Aceasta are loc , în general, în pielea din jurul cuticulei . Acesta este, de obicei nedureroase , dar poate durea atunci cand crește în dimensiune .

                                    Cum ai luat ?


             Chisturi se pot forma de la  un fel de traumatisme minore. Trauma poate fi cauzată de un act repetitiv , inclusiv ceva la fel de simplu ca și  frecare repetitiva unei zone. 

                                  Cum se trateaza ?


              Nu este necesara o biopsie deoarece materialul gelatinos care iese din chist este suficient pentru a diagnostica cu precizie. 
Odata diagnosticat , medicii pot tratate chistul printr-o multime de metode , inclusiv congelarea , injecțiile intralezionale de cortizon  sau mai multe incizii și drenaj . Chiar și după tratament este posibil ca acest chist mixoid să reapară . 
Există momente când chistul apare direct sub unghiei si asta este foarte grav deoarece uneori necesita indepartarea unei parti din unghie.

                      Ce poate face o manichiurista?


          
              Persoanele afectate ar trebui să caute întotdeauna o evaluare medicala pentru a exclude ceva mai serios , deoarece tumorile , benigne sau maligne , pot rovoca , de asemenea, umflaturi pe  sau jur  unghiilor. 
              In cazul in care o clienta vine cu u chist mixoid, manichiurista trebuie sa ii recomande clientei sa ceara ajutorul unui medic dermatolog.
Singurul lucru ce il mai poate face o manichiurista este sa elimine materialul glatinos din interiorul chistului, sa curete rana si sa aplice un tifon curat in zona afectata.

Despre onicotrofie


ONICOTROFIA




                              Ce este aceasta ?


             Dacă  deteriorarea matricei este mai mare , unghiile se pot atrofia, ceea ce reprezinta o mare si serioasa probema desanatate . Această deterioare sau boala cum o numesc

mult  se numește onocotrofie . Atunci când o unghie este
atrofiata , se pierde aspectul sănătos , începe să se micșoreze în mărime  și poate "usca" în cele din urmă de tot .            Există diferite grade de onicotrofie . O persoană poate avea doar o unghie care s-a atrofiat parțial , dar nu se va agrava atunci cand nu este depistata la timpul potrivit . Aceasta afecțiunea nu cunoaste limite, pentru ca afectati sunt si adultii (atat barbatii, cat si femeile) ,dar si copiii ( chiar si sugari fiind ei) .Onicotrofia nu provoaca durere!.


                              Cum ai luat ?

              Onicotrofia anunta o mare problema de sanatate.Unele dintre aceste probleme includ traume , cum ar fi arsuri sau deteriorarea matricei , boli genetice , probleme vasculare , probleme cu glanda tiroida , boli de piele cum ar fi lichenul plan , sindromul Stevens - Johnson , și sindromul Lyell .



                            Cum se trateaza ?


             Medicii pot spune dacă o unghie s-a atrofiat singura doar uitandu-se putin la ea. Ei vor incerca sa trateze onicotrofia bazandu-se pe principalele cauze care ar fi putut declansa aceasta afectiune, insa marea problema este ca onicotrofia nu poate fi tratata in mod izolat ( adica sa trateze onocotrofia la o unghie, pentru ca onicotrofia nu este in unghie).Unii pacienti pot raspunde la tratament, altii nu si o alta problema cu care se confrunta persoana in cauza este aceea ca unghia afectata niciodata nu va mai reveni la normal (asa cum a fost inainte).



                  Ce poate face o manichiurista?


            Deoarece mulți oameni sunt familiarizati cu onicotrofia, ea poate fi confundata de catre un observator obisnuit cu o ciuperca obisnuita.

Persoanele care se confrunta cu aceasta afectiune, au interdictia de a-si aplica unghii!Insa trebuie sa stim ca in viata mai exista cazuri in care persoana afectata este nevoita sa participe la un eveniment special si are neaparata nevoie de o manichiura ingrijita, astfel poate apela la un tehnican de unghii.
           Desigur, tehnicianul poate sa ii faca manichiura, insa persoana afectata are voie sa aiba manichiura facuta cu gel sau acril doar pret de o singura zi si bineinteles, tehnicanul va trebui sa apeleze la sfatul unui medic dermatolog pentru a efectua aceasta interventie!
In cazul in care medicul isi da acordul in privinta manichiurii, persoana afectata trebuie sa stie ca manichiurista isi asuma niste riscuri foarte mari deoarece unghiile atrofiate sunt subtiri iar manichiurista trebuie sa pileasca unghia si in timpul acestui procedeu este foarte posibil sa irite sau sa rupa pielea din jurul unghiei ceea ce ar face ca unghia sa devina si mai sensibila si sa fie deschisa pentru infectii.

joi, 13 martie 2014

Manichiura caviar







         In mod normal cuvantul caviar ne duce cu gandul la un deliciu culinar pe care nu multi oameni si-l pot permite.
Perlutele fiind atat de asemanatoare cu minunatul produs alimentar, a dat nastere asa zisa " manichiura caviar".

               Trendurile se schimba de la o zi la alta iar primavara 2013 a adus a adus noutati in domeniul manichiurii : unghiie ce imita pielea, unghiile 3D, folia de transfer, manichiura de catifea si nu in ultimul rand, manichiura caviar.
Paleta de "caviar"este destul de bogata astfel incat femeile pot alege orice culoare doresc!

              Cel mai simplu kit de manichiura Caviar contine urmatoarele produse: un lac de unghii care reprezinta baza, un borcanel cu deosebitele bilute si o mica palnie pentru va starnge surplusul ramas in urma lipirii unghiilor.

              Rezistenta manichiurii cu particule de caviar este de numai trei zile daca este realizata cu oja.
Specialistii spun ca perlutele incep sa se desprinda dupa 48 de ore, insa daca dupa terminarea procedeului este aplicat un top-coat, rezistenta acestora se mai prelungeste cu cel putin o zi.

              Manichiura-caviar este cea mai "glamour" manichiură a sezonului.Nu numai că este la modă, dar cu o astfel de manichiură nu vei inspira decât lux si eleganta, asemenea caviarului.











miercuri, 12 martie 2014

Cum sa alegi pila perfecta?

                                             
                                                     Cum sa alegi pila perfecta?


                  Pilele se aleg in functie de gradul de abrazivitate – cu cat cifra este mai mica cu atat pila este mai dura si deci mai abraziva, cu cat cifra este mai mare cu atat pila este mai fina si deci mai putin abraziva. 
Abraziviatea porneste de la 80 si ajunge pana la 600.

                                   Cum sa alegi pila cu gradul de abrazivitate potrivit? 

Iata aici date de care trebuie sa ti cont cand alegi o pila.

80-100 textura foarte dura
120-150 textura dura
180-240 textura medie
400 textura fina  
600 textura foarte fina.


                Pentru scurtatul unghiilor naturale se folosesc pilele cu o abrazivitate medie (180, 240), iar pentru suprafata unghiilor (pentru a da luciu) se folosesc cele cu textura fina (400) si foarte fina (600).

                Pentru unghiile false sunt recomandate pilele cu abrazivitate mai dura ( 80-100) pentru ca sunt mult mai eficiente iar la final se recomanda o pila cu grad de abrazivitate mai scazut (180 - 240)  .

                Pentru persoanele care au unghii naturale foarte sensibile exista pile de sticla care sunt special concepute pentru unghia naturala.

                 In concluzie, e bine sa tineti cont de aceste lucruri atunci cand alegeti pilele de unghii.Forma, culoare sau modelul pilei nu are importanta, tine de gustul fiecarei persoane in parte!   

marți, 11 martie 2014

Metode simple pentru uscarea rapida a lacului de unghii




                  Majoritatea dintre noi obisnuim sa ne facem unghiile cu oja cu foarte putin timp inainte sa plecam undeva si deseori le strcam chiar la plecare pentru ca nu putem sa mai asteptam 10 minute pentru a se usca!
Ce putem face sa grabim uscarea lacului de unghii?!Este foarte simplu!Mai jos gasiti cateva solutii simple!

1. Apa foarte rece

Pune bolul cu apa in congelator pentru cateva minute. Apoi tineti degetele in apa foarte rece circa 3-4 minute pentru ca lacul de unghii sa se usuce mai rapid. Apa calda poate deteriora starea manichiurii.

2. Aplica straturi subtiri de lac de unghii

In salonul de manichiura poti observa faptul ca specialistii aplica straturi subtiri de lac de unghii pentru a asigura ca oja se va usca foarte repede. La fel procedati si acasa.O sa vedeti rezultatele pozitive ale acestui ritual chiar dupa prima incercare.

3. Fixativ de par

Aplicati fixativul de par pe unghiile lacuite. Alcoolul din acest produs contribuie la uscarea mai rapida a lacului de unghii, insa este foarte important sa pulverizezi  de la o distanta mai mare, altfel vor ramane cateva pete pe suprafata manichiurii tale. Asteapta 3-4 minute apoi spala-te pe maini cu sapun.

4. Uleiurile naturale

Fa-ti  propria ta formula magica. Pune ulei de masline intr-un pulverizator si acopera unghiile tale cu aceasta solutie naturala. Dupa 4-5 minute, spala-te pe maini.

5. Uscatorul de par

Foloseste un uscator de par cu mai multe reglaje pentru temperatura. Este foarte important sa alegi optiunea de aer rece si tine unghiile proaspat lacuite in fata uscatorului pentru 4-5 minute. Aerul cald contribuie la topirea ojei care iti poate strica manichiura, iar in cel mai bun  caz face ca lacul de unghii sa se usuce mult mai greu..

6. Tine lacul de unghii in frigider


In loc sa platesti o suma mare de bani pe produsele care accelereaza uscarea ojei, incearca acesta metoda simpla.Cu 30 de minute inaintea aplicarii lacului de unghii, pune produsul respectiv in frigider sau in congelator. Potrivit spuselor admiratoarelor de manichiuri, acest ritual ajuta la uscarea rapida a ojei.



7. Tine-ti mainile in congelator

Specialistii iti ofera o solutie simpla pentru uscarea rapida a lacului de unghii. Tine-ti mainile in congelator pentru cateva secunde daca vrei sa eviti deteriorarea manichiurii tale. In loc sa investesti multi in  in produse profesionale care sa te ajute sa accelerezi uscarea lacului de unghii, opteaza pentru aceasta metoda si economiseste o suma importanta de bani.



Despre pila electrica



                                             Ce este pila electrica profesionala?


         

                 Pila electrica este cunoscuta si sub denumirea de freza electrica, numele acesteia ne-ar putea duce cu gandul la un instrument complex si nu tocmai usor de folosit. In realitate este chiar un instrument foarte usor de folosit, indispensabil oricarei manichiuriste pentru ca aceasta ne usureaza munca si totodata economisim timp.

                Principalul scop al acesteia este de a modela unghiile naturale sau artificiale. In loc sa folositi o pila clasica care este nu tocmai usor de folosit,  pila electrica usureaza munca si mai mult de atat, ne ajuta sa ingrijim cuticulele foarte usor, sa curatam zonele greu accesibile si chiar sa facem diverse decoruri unghiei ( vezi poza de mai jos).





Componentele unei pile electrice sunt:

- o statie de baza care contine reglaje de turatie si sens de rotatie ce pot fi activate manual;
- o freza manuala ce are in compeneta sa un motor;
- un suport pentru freza;
- o pedala de control ce are inclus un senzor de turatie (nu toate pilele au pedala);
- accesorii: aici intra mai multe tipuri de freze, mai multe inele abrazive si suport in care se depoziteaza inelele abrazive;
- importanta este si turatia deoarece trebuie luat in calcul numarul de rotatii pe minut pe care il poate atinge.

                  Folosirea pilei electrice profesioanle necesta o deosebita atentie  pentru a preveni lezarea mainilor. Dupa fiecare folosire aceasta trebuie bine curatata. Principalul avantaj al folosirii pilei electrice este dat de faptul ca previne deteriorarea unghiilor si posibilitatea de a produce arsuri.

Inventatorul pilei de unghii




               Pila de unghii este o bucata de carton pe care a fost lipit smirghel sau hartie abraziva, fapt pentru care ea este atat de flexibila si de potrivita pentru ingrijirea mainilor noastre.
Pilele sunt utilizate de manichiură pentru a da  forma și a netezi unghia în timpul sesiunilor de manichiură și pedichiură. 
Acest tip de pila se gaseste in magazin la un pret mic si este de unica folosinta pentru a evita transmiterea de boli, insa spre deosebire de pila din metal, cu aceasta pila trebuie sa avem grija cand pilim pentru a nu rani cuticulele.

        Pila de unghii a fost inventata in anul 1883, inventatorul sau poarta numele de J. Parker Pray, din New York.


             De curand a fost creat inca un tip de pila, mai exact pila de sticla si este foarte cautata pentru ca folosind aceasta pila se elimina orice risc de despicare a unghiilor.Acest fapt a facut ca pila de sticla sa fie un instrument preferat de manichiură al tuturor femeilor.

             Desi la noi pila de unghii a fost descoperita abia la sfarsitul secolului al XIX-lea, exista informatii solide cum ca pila de unghii era folosita inca de acum 5000 de ani (aproximativ), insa la acea vreme pilirea unghiilor provoca durere ( acest lucru este cunoscut datorita unor gravuri pe perete unui templu).




           Marie Antoinette (regina a Frantei la acel moment ) a fost cunoscuta pentru obsesia ei pentru  "lime à  à ongles", care a fost un instrument de  unghii, ca  piatra ponce.
Văzând unghiile ei  formă perfecta,aceasta piatra ponce a devenit instantaneu cel mai recent trend al sexului feminin la Curtea franceză din Versailles. 

             Piatra ponce a fost sculptat in forma de creion , care a fost folosit pentru a da forma marginilor unghiilor.
La vremea aceea, acest instrument nu se arunca imediat dupa folosie, ci se spala si era lasat la baie  pentru a putea fi utilizat din nou.

Despre pilele de unghii

                     
                                       
                                         Cum sa alegem pila de unghii potrivita?


             Pilele de unghii le putem gasi in diverse forme, culori si  modele.Dar cand alegem o pila de unghii nu ne uitam numai la aceste aspecte , ci ar trebui sa tinem cont de gradul  de abraziune a smirghelului.

            Cu cat cifra smirghelului este mai mica, cu atat pila este mai dura si deci mai abraziva. Cu cat cifra este mai mare, cu atat pila este mai fina si deci mai putin abraziva.
                               
           Pentru unghiile false se recomanda pilele cu o textura mai dura pentru ca ajuta la o pilire mai eficienta. Pentru unghiile naturale trebuie sa folosim pile mai fine pentru a nu le distruse. Diferitele culori ale smirghel din texturile pilelelor de unghii sunt concepute  pentru a satisface gusturile tuturor celor care folosesc pilele pentru manichiura si pedichiura,Culoarea pilei nu are nici un rol, deci puteti alege orice culoare in functie de gustul vostru

Acestea sunt cifrele pentru diferite texturi:

80 – 100 reprezinta o textura foarte dura
120 – 150 reprezinta o textura dura
180 – 240 reprezinta o textura medie
400 reprezinta o textura fina
600 reprezinta o textura foarte fina,cea mai fina


 Tipurilor de pile de unghii: 

- pile de unghii lavabile cu 2 fete; 
- pile zebra, lavabile, cu 2 fete; Aceasta pila ofera o suprafata abraziva mai mare si o priza mai buna pentru un plus de confort.
- pile de unghii lavabile, are 2 fete, colosale;
- pile de unghii groase, lavabile, are 2 fete;
- pile de unghii lavabile, are 2 fete, in forma de banana; Forma ergonomica permite o pilire rapida si precisa si se foloseste mai mult pentru a pili lateralele unghiei.
- pile de unghii cu 2 fete, in forma de semiluna;
- pile de unghii cu 2 fete, in forma de semiluna, groase;
- pile de unghii cu 2 fete, din ceramica; Pile de unghii de noua generatie, rigide si foarte rezistente, pentru sculptarea unghiei fara a o deteriora.
- pile de unghii dreptunghiulare, lavabile, cu 2 fete;
- pile de unghii, 3 fete, super-stralucire; Este un model creat special pentru pilit , slefuit si finisat.
- pile de unghii, lavabile, cu 4 fete;
- pile din piatra ponce;
- pile de unghii, din sticla; Sunt durabile si rezistente. Au textura fina pentru a elimina cu delicatete pielea moarta. Se gaseste si in varianta de sticla ornamentata cu strassuri.
- bloc ponce;
- bloc de guma lavabil, cu 2 fete;
- bloc de unghii cu 4 fete;
- mini-bloc cu 4 fete
- pile de unghii, minerale; Aceasta pila este fabricata pe baza de materiale naturale (portelan si argila) pentru o pilire delicata. Lavabila si rezistenta, este recomandata in special pentru unghiile sensibile si casante. 

luni, 10 martie 2014

Evenimentul "Shopping Night" - Melkior



          Revista The One a organizat pe data de 20 iunie 2013 in Magazinul BCBG MAXAZRIA din Baneasa Shopping City un eveniment special: Shopping Night, unde 
Melkior Professional le-a rasfatat pe clientele BCBG MAXAZRIA.

         Clientele au fost intampinate cu sampanie si macarons, au profitat de reducerile la imbracamintea vestimentara si s-au rasfat cu sedinte gratuite de make-up si manichiura oferite de Melkior.

Nelipstita de la acest eveniment a fost si Andreea Esca!






Evenimentul "Primavara Frumusteii"- Melkior



         Melkior Professional a participat la  evenimentul “Primavara frumusetii” , eveniment unde a rasfatat toate doamnele si domnisoarele, de ziua lor, cu sedinte gratuite de make-up si manichiura, cu sfaturi utile despre produsele din noua colectie de primavara - vara, cu trucuri pentru un machiaj perfect si o manichiura rezistenta.

        “Sarbatorim impreuna Ziua Femeii”  a fost tema evenimentului despre ingrijire si frumuste organizat de revista Ioana si gazduit de IRIS Titan Shopping Center din Bucuresti pe data de 8 martie 2014. 

          Gazda evenimentului a fost Dana Savuica, iar printre invitate s-au aflat Cristina Cioransi Paula Chirila.Evenimentul a fost dedicat in totalite femeilor chiar de ziua lor!